Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιούνιος 2023

Όψεις πολιτισμού της πόλης μας.

Σχολική Μονάδα: 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στόχος Βελτίωσης:

Να γνωρίσουν οι μαθητές σημαντικούς χώρους πολιτιστικής έκφρασης των Τρικάλων με πανελλήνια απήχηση, διερευνώντας την πορεία και το έργο τους, ώστε να ενισχυθεί η συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και να συνδεθούν οι δράσεις με διδασκόμενα μαθήματα, μέσω διαθεματικής προσέγγισης, και με την κοινότητα, μέσω διάχυσης καλών πρακτικών

Σχέδιο Δράσης: Όψεις πολιτισμού της πόλης μας – Μέρος Β' (Χώροι πολιτιστικής έκφρασης των Τρικάλων με πανελλήνια απήχηση)

Άξονας: Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση

Συντονιστής Δράσης: ΝΤΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ – ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

 

 

 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ – ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

  • Στις 14/9/23 πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση σεισμού.
  • Την Πέμπτη, 29/9/2022, υποδεχτήκαμε στην «Αίθουσα Εκδηλώσεων» του σχολείου μας τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών της Α’ τάξης, σε εκδήλωση με τίτλο: « Γονείς και εκπαιδευτικοί: Χτίζοντας αρραγή γέφυρα προς ένα ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά μας.» Προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων, κ. Απ. Σπαθής, που έθεσε το θεωρητικό αλλά και ουσιαστικό πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του σύγχρονου, συμπεριληπτικού σχολείου με τους γονείς. Συνεισηγήτρια ήταν η αν. Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Ευαγγελία Μινάρδου, η οποία ενημέρωσε τους γονείς για ποικίλα θέματα  λειτουργίας του σχολείου και συνεργασίας με γονείς/κηδεμόνες των μαθητών. Της ενημέρωσης προηγήθηκε ξενάγηση στη βιβλιοθήκη του σχολείου, η οποία εντυπωσίασε τους επισκέπτες μας.
  • Την Παρασκευή, 30/9/2022, το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Μαθητικές θεματικές αφίσες με μηνύματα για την αξία της άθλησης και τη σύνδεσή της με την υγεία, περίπατος παραποταμίως του Αγιομονιώτη ποταμού και εξερεύνηση του πράσινου χώρου του, αλλά και διοργάνωση εσωτερικών μαθητικών πρωταθλημάτων στον προαύλιο χώρο του σχολείου μετέτρεψαν τη μέρα σε μια γιορτή χαράς για τα παιδιά, αλλά και συνειδητοποίησης της αξίας και της σημασίας της άθλησης για το παρόν και το μέλλον τους.
  • Την Τρίτη, 4/10/2022, εκπρόσωποι των μαθητών/-τριών της Γ’ τάξης του σχολείου επισκέφτηκαν την Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού του ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή και απόλαυσαν τη βιωματική παραστατική δράση με τίτλο «Ζωντανά εδάφη», όπου ο σύγχρονος χορός, το θέατρο, η  μουσική και η ψηφιακή τεχνολογία αλληλεπιδρούν με τα έργα του εικαστικού και εκπαιδευτικού του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Στέργιου Στάμου. Μαθητές και μαθήτριες εντυπωσιάστηκαν από τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα σχετικά με την προσφυγιά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Την ίδια ημέρα το σύνολο των μαθητών/-τριών των τριών τμημάτων της Γ’ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, σε ζωντανή σύνδεση, από τον εξερευνητή Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συμμετέχει σε ωκεανογραφική αποστολή τουNational Geographic και του Ocean Exploration Trust με τίτλο « Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και τη ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης.». Η συμμετοχή των παιδιών έγινε με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης.
  • Στις 27/12/22 έγινε η εορτή της 28ης Οκτωβρίου.
  • Μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, την Τετάρτη, 2/11/2022.

Ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Τρικάλων, κ. Στέφανος Φωλίνας, διεξήγαγε ενημέρωση σε μαθητές-τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου για θέματα πολιτικής προστασίας. Αναφέρθηκε σε ζητήματα σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας με στόχο την πρόληψη, αντιμετώπιση και αρωγή των πολιτών, καθώς και σε θέματα αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή έντονων καιρικών φαινομένων, όπως χιονοπτώσεις, δασικές πυρκαγιές και σεισμοί. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί, συγκεντρωμένοι στο προαύλιο του         σχολείου, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του κ. Φωλίνα, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγησή του μικρή άσκηση προσομοίωσης πρώτης αντίδρασης σε περίπτωση σεισμού σε μια σχολική αίθουσα.

  • Στις 17/11/22 έγινε εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
  • Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, στοχεύοντας στην πολύπλευρη εκπαίδευση και στη βιωματική και ενεργητική μάθηση, στις 22/11/22 υλοποίησε με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας και στις 7/12/22 στο ΚΠΕ Μακρινίτσας, όπου μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Πραγματοποίησε, επίσης, στις 28/11/22, διδακτική επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Τρικκαίων, καθώς και διδακτική επίσκεψη, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, στον Ιερό ναό Αγίου Αθανασίου, στην Αγία Μονή. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά αποκόμισαν πολλαπλές και ωφέλιμες εμπειρίες.
  • Επιπλέον, ομάδα μαθητών του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων συμμετείχε με δρώμενο υπό τον τίτλο «Ο καλύτερός μου φίλος» σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων, στις 2 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μαθητές και μαθήτριες μετέδωσαν με επιτυχία μήνυμα αποδοχής και αγάπης και αποκόμισαν πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή τους στην εξαιρετική αυτή δράση.
  • Παράλληλα, σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές/-τριες του σχολείου μας, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία απεστάλησαν  στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, υπό την αιγίδα της ΔΔΕ Τρικάλων, προκήρυξε, επίσης, λογοτεχνική δράση για τους/τις  εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Τρικάλων και τους/τις προσκαλεί να συγγράψουν λογοτεχνικά κείμενα, πεζά (έως χίλιες λέξεις) ή ποιήματα, με θέμα «100 χρόνια προσφυγιάς, από τη Μικρασιατική καταστροφή έως τις μέρες μας».
  • Στο πλαίσιο της ανωτέρω προκηρυχθείσας λογοτεχνικής δράσης, ο καθηγητής του σχολείου μας, εικαστικός κ. Στέργιος Στάμος πραγματοποίησε ειδική ξενάγηση για τους/τις εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Τρικάλων στην αναλόγου θεματικής αναδρομική έκθεση έργων του με τίτλο «Ζωντανά Εδάφη», που υλοποιείται στη Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού, στο Ίδρυμα Λεωνίδα Κ. Μακρή, στα Τρίκαλα.
  • Στις 20/12/22 το σχολείο συμμετείχε σε δράση για το Ευρωκοινοβούλιο.
  • Στις 21/12/22 έγινε διδακτική επίσκεψη τμημάτων της Β και της Γ τάξης σε Καλαμπάκα, Καστράκι και Μετέωρα.
  • Στις 22/12/22 υλοποιήθηκε ενδοσχολική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ.
  • Στις 23/12/22 έγινε εκκλησιασμός, δεύτερη άσκηση σεισμού και μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Παράλληλα, επιδόθηκαν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων και χρηματικό ποσό στον Σύλλογο «Φλόγα», στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της ενίσχυσης της φιλαλληλίας  των παιδιών.
  • Στις 27/1/23 έγινε εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος και η Β τάξη παρακολούθησε σχετική προβολή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.
  • Στις 30/1/23 έγινε εκκλησιασμός και ενδοσχολικό αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες.
  • Στις 14/2/23 έγινε δράση για τον Σ.Ε.Π. με την Γ τάξη.
  • Τον Φεβρουάριο του 2023 εκδώσαμε το 3ο τεύχος του σχολικού περιοδικού μας με τίτλο «6ός Ύλης», το οποίο αποστείλαμε στη ΔΔΕ Τρικάλων και σε όλα τα Γυμνάσια της πόλης μας, καθώς και στον Δήμο Τρικκαίων. Το ηλεκτρονικό και έντυπο αυτό περιοδικό εντυπωσίασε και γίναμε αποδέκτες θερμών συγχαρητηρίων
  • Στις 22/2/23 έγινε διδακτική επίσκεψη τμημάτων της Β τάξης στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.
  • Στις 24/2/23 υλοποιήθηκε δράση στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για το πεδίο «Πολιτιστική κληρονομιά».
  • Κατά την 1/3/22 έγινε δράση της Α τάξης στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος «Ταπερίστας», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.
  • Στις 6/3/23 και 7/3/23 έγιναν διδακτικές επισκέψεις των τμημάτων της Γ τάξης στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.
  • Την Πέμπτη 9/3/23, είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε δράσεις ευαισθητοποίησης ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό και την κάθε μορφής βία, που συμπεριέλαβαν προβολή σχετικού οπτικοποιημένου υλικού, κατάθεση σκέψεων από μαθητές και μαθήτριες, θεατρικό δρώμενο, συνθήματα που τυπώσαμε σε μπλουζάκια που φόρεσαν τα παιδιά με θέμα "μίλα!", μηνύματα που τα ύψωσαν στα χέρια και στις ψυχές τους διεκδικώντας την ασφάλεια και τη χαρά που δικαιούνται στη σχολική - και όχι μόνο - ζωή τους. Και κοντά σε αυτά, συντονισμένη ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα, αφού κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, έγραψε με σχολικές τσάντες το μήνυμα, την (προσ-) ευχή ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, και σχημάτισε το σύμβολο του πένθους για το τραγικό γεγονός των Τεμπών, ενώ το Προεδρείο του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του σχολείου απέθεσε ένα λουλουδιασμένο γλαστράκι κι ένα κλαδί με άνθη μέσα στον κύκλο του "ΠΟΤΕ", μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε, συναισθανόμαστε βαθιά τον πόνο, τη φρίκη και το πένθος, μα ελπίζουμε στα παιδιά, τα λουλούδια της γης, το αύριο αυτού του κόσμου.
  • Στις 17/3/23 έγινε διδακτική επίσκεψη της Γ τάξης στο Μέτσοβο.
  • Στις 23/3/23 όλα τα τμήματα του σχολείου μας συμμετείχαν σε έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Στις 24/3/23 έγινε η εορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου. Παράλληλα, έγινε δενδροφύτευση στον κήπο του σχολείου μας από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων, αφιερωμένη στο δυστύχημα των Τεμπών και ως μήνυμα ελπίδας.
  • Στις 30/3/23 έγινε διδακτική επίσκεψη τμήματος της Γ τάξης στο ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων.
  • Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων υλοποίησε σειρά  ενημερωτικών συναντήσεων με ειδικούς της υγείας, στοχεύοντας στην ενημέρωση και την πρόληψη:

Στις 15/2/23 και 16/2/23 φιλοξενήσαμε τις κ. Στυλ. Παπαγιάννη και Κων. Νταϊλιάνη,  ειδικούς του Κέντρου Πρόληψης Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ), οι οποίες υλοποίησαν δράσεις με μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης, με θέμα « Ομαδικότητα-Συνεργασία-Διαφορετικότητα». Στις 22/2/2023 η Α’ τάξη του σχολείου μας ενημερώθηκε από ειδικούς του Ερυθρού Σταυρού για τις «Πρώτες Βοήθειες». Την Παρασκευή, 31/3/23 υποδεχτήκαμε την κ. Κυριακή Παγδάτογλου, ιατρό Πνευμονολόγο του Γ.Ν. Τρικάλων, η οποία διεξήγαγε ενημέρωση στους μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης, με θέμα « Διαχείριση καπνού-περιβάλλον».

Επίσης, την Πέμπτη, 6/4/2023, υποδεχτήκαμε την κ. Ευθυμία Τσιγκαρίδα, υπεύθυνη εκπαίδευσης του Γ.Ν. Τρικάλων, η οποία παρουσίασε στα παιδιά της Β’ τάξης το θέμα « Πρόληψη ατυχημάτων- Πρώτες Βοήθειες».

Την Πέμπτη 6/4/2023 το απόγευμα έγινε, επιπλέον, ενημερωτική συνάντηση στο σχολείο μας των γονέων- κηδεμόνων των μαθητών/-τριών μας με την κ. Πολύζου Ελένη, ιατρό Αναισθησιολόγο του Γ.Ν. Τρικάλων και με τον ιατρό κ. Γεώργιο Ευθυμίου, εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, με θέμα «Πρώτες Βοήθειες που σώζουν ζωές».

  • Στις 5 και 6 Απριλίου 2023 μαθητές/-τριες της Β και Γ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο 3ο Πανελλήνιο μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ, με τίτλο «Τα Μαθηματικά είναι παντού».
  • Στις 6/4/23 έγινε διαδικτυακή δράση της ομάδας που συμμετέχει στο Εθνικό Δίκτυο «Ταπερίστας» για την «ημέρα δεκατιανού».Την ίδια ημέρα έγινε διδακτική επίσκεψη της Γ τάξης στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.
  • Στις 7/4/23 έγινε εκκλησιασμός, τρίτη άσκηση σεισμού και δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
  • Στις 25/4/23 έγινε απογευματινή δράση για γονείς με ειδικούς της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Τρικάλων και θέμα «Διαχείριση συγκρούσεων στην εφηβική ηλικία». Τη δράση υλοποίησαν η κ. Τζωρτζίνα Ζιούτου, Κοινωνική Λειτουργός και Σύμβουλος Οικογένειας και η κ. Έλενα Αναγνώστου, Κοινωνική Λειτουργός.
  • Τη Δευτέρα 15/5/2023 επισκέφτηκε το σχολείο μας η ΣΤ’ τάξη του 26ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, με τη συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας.
  •  Την Παρασκευή 26/5/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δίωρη δράση  με θέμα ‘’Ναρκωτικά και Εφηβεία’’, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών Υποθέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου ενημερώθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων για την επικινδυνότητα των ναρκωτικών και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν  σε κοινωνικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο. Ακολούθησε συζήτηση με τους υπευθύνους και τα παιδιά.
  • Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και ειδικότερα του ΣΕΠ, οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης τη Δευτέρα 29/5/2023 ενημερώθηκαν από την Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της ΔΔΕ Τρικάλων, κ. Μανεάδου, σχετικά με τις εκπαιδευτικές επιλογές μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο. Η κ. Μανεάδου προσέφερε σε μαθητές και μαθήτριες πολύτιμες και κατατοπιστικές πληροφορίες, ώστε να σχεδιάσουν την εκπαιδευτική τους πορεία.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς μερικών από τα προγράμματα και τα σχέδια  δράσης που υλοποιήθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος. Παρουσιάστηκαν, μέσα από την περιγραφή των παιδιών:

 Ρομποτικός Περιστροφέας και Αναγνώστης Σελίδων. 

«Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διευρύνουμε τις γνώσεις, ωφελώντας ταυτόχρονα τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας υγεία. Ευτυχώς υπάρχει μια τεράστια συλλογή βιβλίων διαθέσιμη στους περισσότερους ανθρώπους!  

Ωστόσο, η ανάγνωση των βιβλίων δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση για όλους. 

Τα άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση που περιέχεται στα βιβλία. Τα βιβλία Braille (ΜΠΡΑΪΓ) είναι ακριβά και δεν είναι εύκολα διαθέσιμα στους περισσότερους ανθρώπους. Πολλά βιβλία δεν είναι ψηφιοποιημένα σε οποιαδήποτε μορφή που είναι χρήσιμη για κείμενο σε ομιλία. 

Έτσι μας γεννήθηκε η ιδέα για την κατασκευή ενός ρομποτικού συστήματος που μπορεί να γυρίζει και να διαβάζει τις σελίδες των βιβλίων αυτόματα για να μας βοηθήσει να γίνει το διάβασμα, μία ευχάριστη δραστηριότητα, μετατρέποντας αυτήν την ιδέα μας σε ένα ισχυρό, εύκολα αναπαραγόμενο εργαλείο για άτομα που το χρειάζονται. 

Δεδομένων των δυνατοτήτων του κιτ Lego Mindstorms EV3 που έχουμε στο σχολείο μας, φαινόταν δυνατή η κατασκευή μιας συσκευής περιστροφής σελίδας, που σε συνδιασμό με τις αρκετά εύχρηστες βιβλιοθήκες Optical Character Recognition (O.C.R.) όπως το Tesseract θα έκαναν τη μετάφραση εικόνας σε κείμενο αρκετά απλή και την ανάγνωση ενός βιβλίου εύκολη υπόθεση.»

 

Δράση με  τίτλο «Προτάσεις και ιδέες για να γίνει η πόλη μας μια έξυπνη πόλη» 

« Η δράση, υιοθετώντας τον συγκεκριμένο τίτλο, θέλει να απελευθερώσει όλες εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις μας  που συνδέονται με την φαντασία, τη δημιουργικότητα, τον πειραματισμό, το παιχνίδι, τις κατασκευές, την έξυπνη τεχνολογία, την εκπαιδευτική ρομποτική, τις κατασκευές STEAM, τη μουσική, το χορό, τα εικαστικά και άλλες δράσεις που προσδιορίζουν ένα άλλο σχολείο πραγματικά ανοικτό στην κοινωνία και κυρίως όπως το ονειρευόμαστε εμείς οι μαθητές. 

Έτσι μας δόθηκε  η  ευκαιρία, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας, να εκφραστούμε, να διασκεδάσουμε, να δημιουργήσουμε και να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το πώς φανταζόμαστε την έξυπνη πόλη»

 

Ηλεκτρονικό και έντυπο σχολικού περιοδικού με τίτλο  

«6ός Ύλης». 

«Πρόκειται για μία ομαδική δράση, η υλοποίηση της οποίας ξεκίνησε για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2016-2017 με την έκδοση του πρώτου τεύχους και προχώρησε σε επόμενο σχολικό έτος με την έκδοση του δεύτερου τεύχους.  

Κατά σχολική χρονιά 2021-2022, και παρά τις δυστοκίες της πανδημίας, προχωρήσαμε στο τρίτο τεύχος μας, πολυσέλιδο, φωτεινό και πολύχρωμο, ποικίλης ύλης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο Σχεδίου Δράσης ομώνυμου με το περιοδικό μας. Φέτος υλοποιούμε το τέταρτο τεύχος  μας το οποίο ευελπιστούμε να έχει την ίδια αν όχι καλύτερη ποιότητα με τα τρία προηγούμενα. Όπως καταλαβαίνετε το περιοδικό μας έχει γίνει πλέον ένα θεσμός για το σχολείο μας. 

Η συντακτική ομάδα αποτελείται από μαθητές και εκπαιδευτικούς, που αναγράφονται εισαγωγικά στο περιοδικό, υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Γιώργου Παπαδημητρίου, ο οποίος και οργάνωσε την ύλη και «έστησε» συνολικά το περιοδικό μας σε συνεργασία με όλη την ομάδα και χωρίς να χρειαστεί η συνδρομή κάποιου ειδικού επαγγελματία.  

Χαιρόμαστε πραγματικά που μέσω αυτής της δράσης είχαμε την ευκαιρία να ερευνήσουμε, να ευαισθητοποιηθούμε σε ποικίλα σύγχρονα ζητήματα, να εκφράσουμε κλίσεις και δημιουργικά ταλέντα, αλλά και να εξελίξουμε τις δεξιότητές μας στις νέες τεχνολογίες, όχι μόνο μέσα από τη διδασκαλία, αλλά και μέσα από τις δράσεις για τη σύνταξη αυτού του περιοδικού, που προώθησαν την τεχνογνωσία μας και τις ψηφιακές μας γνώσεις και ικανότητες εργαστήκαμε συστηματικά, με ομαδικό πνεύμα πάντοτε. 

Μπορείτε να περιηγηθείτε και στα τρία τεύχη του σχολικού μας περιοδικού, αλλά και στις υπόλοιπες αξιόλογες δράσεις μας, στην ιστοσελίδα του  σχολείου μας https://www.6gymtrikala.com στην ενότητα ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.» 

  •  Πραγματοποιήθηκε, επίσης, τη Δευτέρα 29/5/2023 ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αφιέρωμα στην Άλωση της Πόλης. Επιπλέον, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με την ευκαιρία της λήξης του διδακτικού έτους, προσέφερε εδέσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και αναμνηστικά δώρα στα παιδιά της Γ’ τάξης, ενώ τίμησε με προσφορά αναμνηστικής πλακέτας την απερχόμενη αν. Διευθύντρια του σχολείου.
  • Το σχολείο αποχαιρέτισε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης προσφέροντάς τους, μαζί με εγκάρδιες ευχές για υγεία και πρόοδο, από ένα όμορφο στυλό.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Παραλαβή πιστοποιητικών Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου 2022Β

                   

                                                                                                                       Τρίκαλα, 07-06-2023

 

                                                            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    

                                     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                      

        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ

      & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

              ΤΜΗΜΑ Α΄ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ                 

         -------------------------------------------                                                                               

Ταχ. Δ/νση:    Μ. Μπότσαρη 2

                       42132, Τρίκαλα                                                     

Ηλεκ. ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστο/δα: http://dide.tri.sch.gr

                                                                  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΘΕΜΑ: «Παραλαβή  πιστοποιητικών Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας  

                εξεταστικής περιόδου  2022Β»

 

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι έχουν παραληφθεί τα πιστοποιητικά των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου 2022Β.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά τους από το γραφείο 312 στη  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (Μ. Μπότσαρη 2, Τρίκαλα) έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Επισημαίνουμε ότι τα πιστοποιητικά επιδίδονται στους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως ή στους νόμιμους κηδεμόνες και εκπροσώπους τους (εφόσον είναι ανήλικοι) ή σε άτομα εξουσιοδοτημένα με υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής, ως ο νόμος ορίζει. 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2431046451 κα Τάνια Παπαστάθη, Προϊσταμένη τμήματος Α΄ Διοικητικού της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων.     

 

 

                                                                         Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ                                                                                

 

 

                                                                       Δρ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Γ.  ΚΑΠΑΝΙΑΡΗΣ

                                                                                 ΠΕ86 - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3