Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2023

Επίσκεψη του 6ου Γυμνασίου στο Εντομολογικό Μουσείου Βόλου

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Περιβάλλον και Ιστορία, μυθογραφία, λαογραφία και τέχνη» οι μαθητές της Γ τάξης του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, με τη συμβολή των εκπαιδευτικών, επισκέφτηκαν το Εντομολογικό Μουσείου Βόλου. Εκεί ξεναγήθηκαν και μυήθηκαν στον όμορφο κόσμο των εντόμων, όπου ενημερώθηκαν για τα είδη, τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και τις ιδιότητές τους.

Στο χώρο του Μουσείου, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, εκτίθενται περισσότερα απο 100.000 έντομα διαφόρων τάξεων.

Τέλος, οι μαθητές θαύμασαν τις πανέμορφες πεταλούδες που αποτελούσαν και την πλειοψηφία των εντόμων του Μουσείου, καθως ανήκουν σε περισσότερα από 40.000 είδη, υποείδηκαι φυλές.

Στην παραπάνω δράση συμμετείχαν οι καθηγητές/τριες κ. Καλαμπαλίκη, κ. Μπολούτσος,   κ. Τζέλη και κ. Φράγκου, με την σύμφωνη γνώμη και την υποστήριξη του διευθυντή κ. Ιωάννη Ζάντζο και απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΤΟ 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας πέρα από τα προφανή, όπως ικανότητα επικοινωνίας με ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας, κατοχή πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας, εφόδιο για την εύρεση εργασίας, προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα. Πλεονεκτήματα όπως βελτιωμένη σχολική απόδοση, οξύνοια και υψηλότερο βαθμό κοινωνικοποίησης. Επιπλέον, τα οφέλη είναι πολλαπλά και σημαντικά στην πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε. Η  διδασκαλία του πολιτισμού και των παραδόσεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας. Μια ξένη γλώσσα ανοίγει τις πόρτες σε ένα νέο πολιτισμό, μαθαίνουμε να εκφράζουμε νέες, πιο σύνθετες ιδέες καθώς εκτιθέμεθα σε πολιτισμικά ερεθίσματα τα οποία δεν μας είναι οικεία. Μέσα από τα ήθη και τα έθιμα γνωρίζουμε έναν ξένο λαό, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του με αποτέλεσμα να εκπαιδευόμαστε στην αποδοχή της διαφορετικότητας ανθρώπων που έχουν άλλο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.

                                                                                        

Κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζεται στη Γερμανία ο  Άγιος Μαρτίνος.                    

Το έθιμο της γιορτής του Αγίου Μαρτίνου περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή πομπή με φαναράκια και έχει ως σκοπό να διδάξει τη σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Ο Άγιος Μαρτίνος δίδαξε έμπρακτα στους ανθρώπους το νόημα της συμπαράστασης και στήριξης αυτών που το έχουν ανάγκη μοιράζοντας όλα τα υπάρχοντα του στους συνανθρώπους του.                

Ένα νόημα τόσο επίκαιρο στις μέρες μας!

Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων με την βοήθεια της καθηγήτριας τους, Ρίτας Ρουσιαμάνη, την σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη του διευθυντή του Γυμνασίου κυρίου Γιάννη Ζάντζου και του συλλόγου διδασκόντων, αναβίωσαν ένα γερμανικό έθιμο, του οποίου το μήνυμα είναι η σημασία της συμπόνιας και του μοιράσματος. Χειροτέχνησαν όμορφα φαναράκια και τραγούδησαν, μοιράστηκαν υγιεινές σοκολατένιες μπάρες, που έφτιαξαν  μόνοι τους και συζήτησαν σχετικά για την αξία της ενσυναίσθησης.

 Ας αγγίξει το μήνυμά τους και τις δικές μας ψυχές, ιδίως σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ας μην αποστρέφουμε το βλέμμα μας από εκείνους που έχουν την ανάγκη μας!

Διαβάστε περισσότερα...

Cine θεάσεις με το 6ο Γυμνάσιο.

 

 

 

Την Δευτέρα 6/11/2023 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης παρακολούθησαν την εξαιρετική ταινία « Νεαρός Πλάτων», στον κινηματογράφο του Μύλου Ματσόπουλου. Την προβολή διοργάνωσε το τμήμα πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων για όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων.

Η υπόθεση της ταινίας αφορούσε το Άρντοϊν, μία εργατική περιοχή του Μπέλφαστ, που εξακολουθεί να μαστίζεται από τη φτώχεια, τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ το συλλογικό τραύμα της περιόδου των αναταραχών στη Βόρεια Ιρλανδία μοιάζει να παραμένει ακόμα νωπό. Ο Κέβιν Μακ Άρεβι όμως, διευθυντής ενός δημοτικού σχολείου της περιοχής, έχει ένα όνειρο: να βοηθήσει τα παιδιά μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς άλλο θυμό και βία.

Για να το πετύχει αυτό, εντάσσει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθήματα αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, δημιουργώντας μία μικρή όαση ειρήνης και διαλογισμού, που διδάσκει τα παιδιά να σκέφτονται με το μυαλό τους και όχι με τη γροθιά τους. Περιτριγυρισμένοι από πορτρέτα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Σενέκα, οι ζωηροί μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται, να διερωτώνται, να αμφισβητούν και να φιλοσοφούν τη ζωή τους.

Αναπτύσσοντας σταδιακά την κριτική τους σκέψη, φτάνουν σε σημείο να αποδομήσουν παγιωμένες απόψεις που μπορεί να τους υπαγορεύουν οι γονείς τους, οι συνομήλικοί τους, ή η κοινωνική και οικονομική τους θέση και αποκαθιστούν την ελπίδα στην καρδιά μιας τραυματισμένης κοινότητας.

Η υπόθεση κέρδισε το ενδιαφέρον των μαθητών που είδαν σε διάφορες σκηνές να καθρεφτίζονται εικόνες από την καθημερινότητα τους και ταυτίστηκαν με τους ήρωες της ταινίας. Μετά το τέλος της ταινίας, όταν επέστρεψαν στο σχολείο ακολούθησαν συζητήσεις για την εμπειρία τους, που για πολλούς μαθητές ήταν πρωτόγνωρη, αφού ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησαν μία ταινία σε κινηματογραφική αίθουσα.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική Παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, τιμητική εκδήλωση μνήμης για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μετά την το πέρας της σχολικής γιορτής, στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, που συγκίνησε και συνεπήρε το ακροατήριο της,  έξι μαθήτριες της Β΄ τάξης σε συνοδεία των καθηγητριών Βούλας Καρά, Ρίτας Ρουσιαμάνη και του νοσηλευτή του σχολείου Γιώργου Τσιουμάνη παραβρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Εκεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με απαγγελία στίχων.

Το πρόγραμμα ήταν άψογα εκτελεσμένο και ταξίδεψε τους ακροατές της με τις μελωδίες του Θεοδωράκη, του ΛοΪζου και του Ξαρχάκου και τους στίχους του Ρίτσου και του Γκάτσου.

Οι μαθήτριες και οι συνοδοί τους απόλαυσαν την παράσταση και έφυγαν συνεπαρμένοι από τους μαγικούς ήχους και τους συγκινητικούς στίχους.

Διαβάστε περισσότερα...

Δράση με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή

Τη φετινή χρονιά εκπαιδευτικοί του 6ου  Γυμνασίου Τρικάλων υλοποιούν  δράση με θέμα ‘Οδική  Ασφάλεια’. Στο πλαίσιο της  δράσης αυτής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε φιλικό κλίμα στον φιλόξενο χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή, 08/12/2023 με τη συμμετοχή των μαθητών /τριών της Γ΄ τάξης.                                                                     

     Το τμήμα Τροχαίας Τρικάλων  με υπεύθυνο τον αστυνόμο κ. Αχιλλέα Κούτσια πρόθυμα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ενημέρωσε πολύπλευρα  για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.  Μετά την ενημέρωση οι μαθητές /τριες  διατύπωσαν  απορίες και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος ο οποίος καλλιέργησε στους συμμετέχοντες  την αναγκαιότητα σεβασμού και τήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από όλους, καθώς αυτοί παρέχουν την ασφάλεια στην κίνησή μας στους δρόμους.                                                                                                                                                                     

     Τέλος ευχαριστούμε το τμήμα Τροχαίας Τρικάλων και τον υπεύθυνο κ. Αχιλλέα Κούτσια για την  εποπτική και πλήρη ενημέρωση που μας παρείχαν.                                                                                                                             

                                                                                                          

                                                                                            Ο Διευθυντής Ιωάννης Ζάντζος και                                                 

                                                                      Ο Σύλλογος των Διδασκόντων  του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Διαβάστε περισσότερα...
Διαβάστε περισσότερα...

Δράση για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Δράση για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Στις 4 Δεκεμβρίου 2023 στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ το 6ο Γυμνάσιο άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχτηκε τους μαθητές του ΕΝΕΓΥΛ Τρικάλων.

Κάθε τάξη του σχολείου μας συνεργάστηκε δημιουργικά με τους φιλοξενούμενους μαθητές σε διάφορες δράσεις, όπως κατασκευή Χριστουγεννιάτικων καρτών, κηπουρικές φυτεύσεις και αθλητικές δραστηριότητες μέσα σε ευχάριστο κλίμα.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές κι από τα δύο σχολεία για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και όλοι εξέφρασαν τη χαρά και την αισιοδοξία τους δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Ο Δ/ντής

                                                                                          Γιάννης  Ζάντζος

και ο Σύλλογος διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής- Μετακίνησης.

 


6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Σιμωνίδη & Επικτήτου

 Αγία Μονή

42132 Τρίκαλα

Τηλ. & Fax: 24310 22298 , 25827

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

                                                                 Τρίκαλα 1/12/2023

 

Θέμα : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής- Μετακίνησης.

 

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος για προγραμματιζόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη  της Γ τάξης στα Βόλο. Παρακαλούμε όσα ταξιδιωτικά γραφεία επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν τις προσφορές τους σχετικά με την εκδρομή-μετακίνηση του Σχολείου μας.
Η προσφορά κατατίθεται κλειστή στο Σχολείο.
Με κάθε προσφορά κατατίθεται από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και Υπεύθυνη Δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ

 

ΣΧΟΛΕΙΟ

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1. Προορισμός – ημερομηνία

Βόλος/ 19/12/ 2023

2. Αριθμ. Συμμετεχόντων μαθητών

69

3. Συνοδοί

4

4. Μεταφορικό μέσο - προδιαγραφές

2 λεωφορεία ( όχι διώροφα ), σύγχρον0 με όσο το δυνατόν πρόσφατη άδεια κυκλοφορίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί σχολικών εκδρομών – τήρηση ΄όλων των μέτρων προστασίας από covid – 19 .

5. Κατηγορία καταλύματος

OXI

6. Λοιπές υπηρεσίες

Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής.

  Αναχώρηση από το 6ο Γυμνάσιο 8:00 π.μ. /  Άφιξη στο 6ο Γυμνάσιο 16:00

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

 

7. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ

ΝΑΙ- μαθητών και συνοδών σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία.

8. ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ  Η ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

ΝΑΙ

9.ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΝΑΙ

10.ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΝΑ ΜΑΘΗΤΗ

ΝΑΙ

11. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

ΟΧΙ

12.ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1) Το ταξιδιωτικό γραφείο που θα επιλεγεί να προσυπογράψει
ιδιωτικό συμφωνητικό (σύμβαση οργανωμένου ταξιδίου)
2) Την υποχρέωση το πρακτορείο να είναι σε θέση να τηρήσει το
πρόγραμμα της εκδρομής που υπογράφεται από το σύνολο των
διδασκόντων.
3) Να προσκομίσει βεβαίωση τήρησης προϋποθέσεων νομιμότη-
τας του πρακτορείου, του μέσου / των μέσων και του
προσωπικού (οδηγού – οδηγών )
4) Ζητείται η τελική συνολική τιμή του ταξιδιού και η επιβάρυνση
ανά μαθητή, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
5) Οι προσφορές θα είναι κλειστές και η επιλογή της πλέον συμφέρουσας προσφοράς θα γίνει από το Σύλλογο Διδασκόντων και την Διευθύντρια
Παρακαλούμε κατά τη σύνταξη της προσφοράς να λάβετε υπόψη
σας τα εξής:
1). Οι μετακινήσεις να γίνονται με λεωφορείο το οποίο να
πληροί τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών -
εκπαιδευτικών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και για Covid.

2). Μετά το τέλος της εκδρομής - μετακίνησης το πρακτορείο
οφείλει να εκδώσει απόδειξη.
3). Το Σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να μην πραγματοποιήσει τη
μετακίνηση , εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός
μαθητών/μαθητριών (π.χ. λόγω Covid) ή σε περίπτωση
ανυπέρβλητου κωλύματος.

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω έκτακτης κατάστασης να επιστραφεί στο σχολείο όλο το ποσό

13. ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

  1. Προθεσμία κλειστών προσφορών : Οι προσφορές θα είναι κλειστές και θα κατατίθενται στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 8-12-2023 και ώρα 11:00 π.μ.

Μαζί με την προσφορά πρέπει να κατατίθεται απαραίτητα και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας το οποίo βρίσκεται σε ισχύ.

 

                                                                             

                                                                               Ο Διευθυντής

 

 

 

                                                                                        Ζάντζος Ιωάννης

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3