Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων είναι ένα σύγχρονο σχολείο, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μονής. Λειτουργεί από το σχολικό 1978-79, σε μια άνετη έκταση 10-11.000 μ. Είναι ένας χώρος ευάερος και ευήλιος, αλλά και λειτουργικός. Αποτελείται από ισόγειο και ένα όροφο, με τρεις εσωτερικές σκάλες και τρεις εξόδους, πράγμα που διευκολύνει τη μετακίνηση των μαθητών αλλά και την ασφάλεια τους σε περίπτωση σεισμού.

Περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, Βιβλιοθήκη, αίθουσα Πληροφορικής άριστα εξοπλισμένη, αλλά και Καλλιτεχνικών, εργαστήρια Τεχνολογίας, Φυσικής και Χημείας, ενώ στην είσοδο του σχολείου βρίσκεται η ευρύχωρη και τεχνολογικά εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων.

Στο ισόγειο λειτουργεί κυλικείο, ενώ στον προαύλιο χώρο, που περιβάλλει το κτίριο, υπάρχει κλειστό γυμναστήριο και οργανωμένα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Στο χώρο του προαυλίου διαμορφώθηκε ο κήπος του σχολείου, με φροντίδα μαθητών και καθηγητών, ενώ υπάρχουν δέντρα περιμετρικά, αλλά και κάποια κιόσκια και παγκάκια για την άνεση των μαθητών. Φροντίδα έχει υπάρξει και για την ασφαλή στάθμευση των ποδηλάτων, με τα οποία συνηθίζουν πολλοί μαθητές να έρχονται στο σχολείο, κάτι που καλλιεργεί την οικολογική συνείδησή τους.

Υπάρχει μόνιμη καθαρίστρια, εφόσον η καθαριότητα και η ασφάλεια των μαθητών είναι μεταξύ των βασικών μελημάτων του σχολείου. Μέλημα όμως αποτελεί και η αισθητική εκπ/ση των παιδιών, γι’ αυτό και υπήρξε φροντίδα ο χώρος του σχολείου να είναι καλαίσθητος. Έτσι βάφτηκε με φωτεινά χρώματα, ενώ διακοσμήθηκε με πίνακες γνωστών ζωγράφων, αλλά και με έργα των ίδιων των μαθητών. Στο ισόγειο υπάρχουν θαυμάσιες μαθητικές τοιχογραφίες (παλαιά κλειστή αγορά των Τρικάλων), ενώ στον όροφο πίνακες-κολάζ που έκαναν οι μαθητές εμπνευσμένοι από τη διδασκαλία της νεότερης Ιστορίας και την Νεοελληνική Λογοτεχνία, συνδιάζοντας γνώσεις και δημιουργικότητα.

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, εκτός από το διδακτικό έργο, δραστηριοποιείται και σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Καταναλωτή, πολιτιστικά, ενώ συμμετείχε και στο διακρατικό πρόγραμμα Comenius. Παράλληλα γίνονται εκπαιδευτικές εκδρομές (Βουλή, ΚΠΕ) αλλά και επισκέψεις μαθητών σε άλλα σχολεία και ιδρύματα του νομού, ενώ ειδικοί έρχονται κατά διαστήματα στο χώρο του σχολείου για επιστημονική ενημέρωση των μαθητών γύρω από σύγχρονα θέματα. Το σχολείο έχει αναπτύξει εκδοτική δράση με έργα των μαθητών σχετικά με τη Λογοτεχνία, την ενδοσχολική βία και τον ρατσισμό.

Προφανής λοιπόν στόχος του σχολείου μας είναι όχι μόνο η περοχή στείρας γνώσης, αλλά η ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, μέσα σε ένα όμορφο και πρόσχαρο χώρο.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 20:36
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ασφάλεια–Υγιεινή των μαθητών About our school »
Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3