Αναζήτηση

Γοργογέτας, Σωτήρης

Γοργογέτας, Σωτήρης

Γεννήθηκε το 1940 στα Τρίκαλα. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Τηλεπικοινωνιών Αθηνών ως τεχνολόγος μηχανικός. Το 1965 εισήχθη στον ΟΤΕ με εξετάσεις, ως τεχνολόγος μηχανικός στη Σχολή Μετεκπαιδεύσεως Τηλεπικοινωνιών. Με έδρα την Αθήνα, εργάστηκε για έξι χρόνια σε ολόκληρη την Ελλάδα ως μελετητής εναερίων και υπογείων υπεραστικών καλωδίων, ως μηχανικός μετρήσεων τηλεπικοινωνιών, κλπ. Υπηρέτησε ως προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος ΟΤΕ Ν. Τρικάλων (τρία χρόνια) και συνταξιοδοτήθηκε το 1996.

Παράλληλα με την υπαλληλική του δραστηριότητα ανέπτυξε πλούσια πολιτιστική δράση.

Χορωδός (τενόρος) στις παγκοσμίου φήμης χορωδίες "Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών" και "Λαρισαϊκή Χορωδία" από το 1965-1992 με πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Ελλάδα, Ευρώπη, Η.Π.Α., Καναδά.

Ιδρυτής, πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Μορφωτικού - Λαογραφικού Συλλόγου Γαρδικίου Αθαμάνων Τρικάλων από το 1979 μέχρι σήμερα, με τον οποίο έχει πραγματοποιήσει πάνω από 200 επίσημες εκδηλώσεις.

Συνεργάτης της ΕΤ-1 έχει πραγματοποιήσει μαζί της 9 ντοκυμαντέρ για την περιοχή Ασπροποτάμου με θέματα από τη Λαϊκή μας Παράδοση.

Ως ερασιτέχνης φωτογράφος έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει τραβήξει μέχρι σήμερα πάνω από 30.000 φωτογραφίες και 10.000 έγχρωμες διαφάνειες (Slides).

Ως ερασιτέχνης τραγουδιστής κατέγραψε, συνέλεξε, μελέτησε και τραγούδησε πολλά δημοτικά τραγούδια της περιοχής Ασπροποτάμου. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού στο Κλαρίνο, όπως οι: Σωτ. Σγούρος, Γιωργ. Βούκιας, Φουλ. Καραγιώργος, Κων. Φιλίππου (Καρακώστας), Σπυρ. & Βασ. Αναστασίου, Νικ. Φιλιππίδης, Γρηγ. Καψάλης, Πέτρος Λούκας Χαλκιάς, κ.α.

Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στο λαϊκό πολιτισμό δέκα φορές από Δήμους, Πολιτιστικές Πανελλήνιες Ομοσπονδίες, Πολιτιστικούς Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, καθώς και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Τιμήθηκε ακόμη και από τον Δήμο Ανωγείων Κρήτης για την ανεκτίμητη πολιτιστική του δράση και προσφορά στην Ελλάδα.

Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3