Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2016

"Δικαιώματα του παιδιού: από τις διακηρύξεις στην πραγματικότητα"

Η περιβαλλοντική ομάδα της Γ' Γυμνασίου που εκπονεί το πρόγραμμα "Δικαιώματα του παιδιού: από τις διακηρύξεις στην πραγματικότητα" επισκέφθηκε το ΚΠΕ Τρικκαίων Περτουλίου και παρακουλούθησε το πρόγραμμα "Ληθαίος, το ποτάμι της πόλης μας".

Διαβάστε περισσότερα...

Μια αλλιώτικη γιορτή

Μια αλλιώτικη γιορτή απολαύσαμε σήμερα, Τετάρτη 23-12-15, στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Οι μαθήτριες και οι  μαθητές της Γ’ τάξης ανέλαβαν και παρουσίασαν μια θαυμάσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την οποία οργάνωσαν αποκλειστικά οι ίδιοι, μέσω των μαθητικών κοινοτήτων τους. Στόχος μας ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητικών συμβουλίων, ώστε να ανακαλύψουν μέσα από την αυτενέργεια το βαθύτερο νόημα των ημερών αυτών και να το μεταδώσουν αυτοβούλως στους συμμαθητές τους. Η ανταπόκριση των παιδιών υπήρξε όχι μόνο άμεση και απολύτως επιτυχής, αλλά και πραγματικά συγκινητική. Οργάνωσαν χορωδία, χριστουγεννιάτικο θεατρικό, βιντεοπροβολές με ανθρωπιστικό περιεχόμενο και παρουσίασαν με λόγια καρδιάς μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης που σηματοδοτούν τα Χριστούγεννα.

Επιπλέον, με τη συνδρομή των οικογενειών τους, μαθητές της Γ’ τάξης παρασκεύασαν εκλεκτά εδέσματα και συγκέντρωσαν από τη διάθεσή τους στους συμμαθητές τους χρήματα, τα οποία το δεκαπενταμελές συμβούλιο του σχολείου αποφάσισε και προσέφερε στον σύλλογο «Φλόγα».

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων συγχαίρει θερμά τους μαθητές αλλά και τους συνεργαζόμενους γονείς-κηδεμόνες για τις πρωτοβουλίες τους και επισημαίνει με χαρά το αυτονόητο, ότι όταν τα παιδιά έχουν ουσιαστικό κίνητρο, ανταποκρίνονται κατά τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε ότι πρώτιστος στόχος του σχολείου δεν είναι απλά η γνώση, αλλά η ουσιαστική καλλιέργεια, η ανθρωπιστική παιδεία.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Γυμνασίου.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3