Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Kατάρτισης).

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων μαθητικό περιοδικό  6ός ύλης διοργανώθηκε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τρικάλων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών που εργάζονται για το περιοδικό, καθώς επίσης και των υπευθύνων εκπαιδευτικών.

Κατά την άφιξή μας, η διευθύντρια του σχολείου αφού μας καλωσόρισε, μας μίλησε για τη λειτουργία του σχολείου, το πρόγραμμα σπουδών και τις εργαστηριακές δραστηριότητες των παιδιών. Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες και μαζί με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.  επιδοθήκαμε σε διάφορες δραστηριότητες.

Η  πρώτη  ομάδα μαθητών ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στο εργαστήριο γεωπονίας και στο θερμοκήπιο, όπου γνωρίσανε διάφορα είδη φυτών καθώς επίσης και τον τρόπο καλλιέργειάς τους.

Η   δεύτερη  ομάδα μαθητών κατευθύνθηκε προς την αίθουσα των καλλιτεχνικών. Εκεί όλοι μαζί οι μαθητές και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών δημιούργησαν ένα πανό  με διάφορες καλλιτεχνικές συνθέσεις.

Η  τρίτη  ομάδα ασχολήθηκε με ένα καινούριο άθλημα που λέγεται Bocce, στο οποίο μάλιστα οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ έχουν διακριθεί  για τις επιδόσεις τους.

Τέλος  η  τέταρτη ομάδα συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές, την ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό, σε ένα παιχνίδι συναισθημάτων.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  με πολύ μεγάλη χαρά συνεργάστηκαν μαζί μας και μας αγκάλιασαν. Ήταν μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία τους.  

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 09:10
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
  • 08 Ιουνίου 2017
    Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων μαθητικό περιοδικό  6ός ύλης διοργανώθηκε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τρικάλων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών που εργάζονται για το περιοδικό, καθώς επίσης και των υπευθύνων εκπαιδευτικών. Κατά την άφιξή μας, η διευθύντρια του σχολείου...
    Πολιτιστικά Προγράμματα
  • 29 Απριλίου 2017
     «Τα κτήρια της πόλης μας αποκαλύπτουν την ιστορία τους»             Στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με θέμα "Γνωρίζω τα κτήρια της πόλης μου – μνημεία πολιτισμού" που υλοποιούμε στο σχολείο μας μαθητές της Γ τάξης, την Τετάρτη 29 Μαρτίου επισκεφθήκαμε τον Μύλο του Ματσόπουλου, το Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη, το...
    Πολιτιστικά Προγράμματα
Дървени летви - колчета http://www.emsien3.com/letvi от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3